Het toestel

Welk toestel is in het kader van de Digisprong gekozen?

De leerlingen krijgen een Lenovo Thinkpad ter beschikking.
Voor leerlingen in de 3de graad Informaticabeheer is er voor een krachtiger toestel gekozen. Zij zullen ook werken met een Lenovo Thinkpad met een sterkere processor.


Om krassen en andere schade te voorkomen, wordt een stevige beschermhoes bij het toestel geleverd. De laptop past in de beschermhoes perfect in een standaard boekentas en moet hierin vervoerd én gebruikt worden.


Is het toestel voorzien van een goede batterij?

De batterijduur is geschikt om een volledige lesdag mee te gaan. 


De leerling laadt de batterij elke avond thuis op zodat de volgende lesdag kan gestart worden met een volledig opgeladen batterij. 


We benadrukken dat de leerlingen geen 7 of 8 lesuren continu met hun laptop zullen werken. We streven naar een goede mix van verschillende onderwijsvormen. 


Hoe verkrijgt de leerling een toestel?

De school koopt de toestellen aan en is dus eigenaar. Een gebruikersovereenkomst voor de laptop zal bij het infomoment op maandag 29/08 uitgedeeld worden. Ouders hebben de mogelijkheid om dit dadelijk te tekenen of later in te leveren. 


Nadat de ouders een gebruikersovereenkomst hebben ondertekend, krijgt de nieuwe leerling in de eerste weken van het schooljaar een toestel ter beschikking. 


Op het einde van het schooljaar zullen leerlingen die reeds over een toestel van de school beschikken en opnieuw inschrijven in OV4 de mogelijke hebben om voor het einde van het schooljaar alvast de gebruikersovereenkomst voor het nieuwe schooljaar te ondertekenen. Zij zullen dan ook in de zomervakantie over hun toestel kunnen beschikken. Deze documenten zullen door de klastitularissen op het einde van het schooljaar verdeeld en terug verzameld worden.